Posledice nedostatka zuba!

 

Kada se nađemo u situaciji da nam nedostaje veći broj zuba to već postaje vidljivo i za našu okolinu.

Obrazi su upali, izgledaju kao da smo nevoljno skupili usta. Nije redak slučaj da sa preostalim zubima ugrizamo obraznu sluzokožu i pravimo bolne ranice. Iz profila može izgledati kao da će se dodirnuti vrh nosa i brada.

Nedostatak zuba može biti vidljiv i kod osmeha i govora.

Naročito otežava funkciju žvakanja i sitnjenja hrane.

Ostatak zuba (ako ih ima) nisu u mogućnosti da obave posao do kraja i vrlo brzo se javlja bol i pucketanje u viličnom zglobu. U nekim slučajevima nedovoljno sažvakana i usitnjena hrana može praviti teškoće organima za varenje, tako da pacijenti neretko imaju osećaj nadimanja, žarenja a u težim situacijama i bola u želudcu i stomaku.

 

Rešenje su proteze!

 

Rešenje ovakvih problema je da pacijentu napravimo odgovarajuću nadoknadu tj. protezu. Ona može biti parcijalna ( ako imamo još svojih zuba ), ili totalna kada nam nedostaju svi zubi.

Ovakve nadoknade ( proteze ), mogu biti izrađene u kombinaciji metala i akrilata sa dodatkom određenih vezivnih elemenata tzv. ( atečmena i kukica ).

Neke se prave u potpunosti od različite vrste plastičnih materijala.

U nadoknade se postavljaju nedostajući zubi koji treba da preuzmu funkciju i svojim izgledom u potpunosti imitiraju prirodne.

Veštački zubi se prave u različitim veličinama, oblicima i bojama, tako da će terapeut moći da odabere najbolje rešenje za vašu situaciju.

Ovako izradjene nadoknade tj. proteze u stanju su da potpuno zamene izgubljene zube.

Uz malu pomoć terapeuta Vaš osmeh će ponovo zablistati punim sjajem.

Na raspolaganju smo Vam za sve informacije. Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Vaš Mozaik Osmeha.

Kategorije: Protetika

0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *