Šta ne smemo da zaboravimo kada je pranje zuba u pitanju?

Objasnili smo vam, zašto je potrebno redovno čišćenje i pranje zuba i usta, sada ćemo objasniti kako to pravilno da uradite.

Četkica treba sa bude sa što manjom glavom i velikim brojem vlakana. Što više vlakana ima na glavi četkice, četkanje će biti preciznije i temeljnije. Vlakna treba da budu od sitetičkih materijala, što mekša.

Ona ne treba da iritiraju naša meka tkiva, da ostavljaju mehanička oštećenja ili nam nanose bilo kakve povrede, jer istom četkicom treba da se čiste i zubi i meka tkiva.

Pored četkice , potrebno je da koristimo zubni konac, trake ili medjuzubne četkice.

Smatra se da četkica može da očisti 60% potrebne površine, ostatak prostora i površina je potrebno očistiti koncem ili medjuzubnim četkicama.

Četkicom se peru zubi, površine desni oko zuba i jezik.

Medjuzubne površine se čiste zubnim koncem a ukoliko je taj prostor veći, treba čistiti medjuzubnim četkica.

Pri čišćenju treba biti uporan i temeljan, ne treba žuriti niti pritiskati. Laganim pokretima čistiti deo po deo, možemo se i ponovo vratiti na površine koje smo već čistili..

Ukoliko peremo naše zube na ovaj način, možemo reći da smo pravilno i u potpunosti obavili posao.

Nakon temeljnog čišćenja, možemo isprati usta nekom tečnošću za ispiranje, one dodatno pomažu u smanjivanju broja bakterija i njihovih produkata a i prijatnog su mirisa sa osvežavajućom aromom.

Na raspolaganju smo Vam za sve informacije. Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Vaš Mozaik Osmeha.

Kategorije: Saveti

0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *